26 Temmuz 2012 Perşembe

Kapı Süsü 2

Daha önce yeğenim için yaptığım kapı süsünü burada paylaşmıştım. Kızım bu kapı süsünü görünce, ısrarla kendisine de yapmamı istedi. İki kuzen de aynı yaştalar. 4 yaşında iki kız çocuğu düşünün; birisinde ne olursa,  diğerinde onun 'daha güzeli' olmalı kendi tabirlerince...
Tabi ki kızımın bu isteğini seve seve yerine getirdim bende. Kendisine üzerinde ne olsun, diye sordum. O da; ismim yazsın, bir de çiçekler olsun dedi. Bende bu doğrultuda bir kapı süsü yaptım ona. Neyse ki beğendirebildik küçük hanıma.

İlk önce straforu kurdele ile kapladım.



Sonra kalın kurdeladan ve düğmelerden çiçekler yaptım. Birde kırılan tokalardan kalma iki küçük yıldızımız vardı. Onları da kullandık süslemede.



Son olarak da keçeden harfler kestim ve harflerin üstüne de sutaşı geçirdim.


Bizim ailenin kapı süslerine olan ilgisi giderek artıyor. Oğlum da istiyor. Sırada o var...




21 Temmuz 2012 Cumartesi

Güllaç

Nam-ı diğer Ramazanın gülü; güllaç. Hazırlaması pratik ve kolay. Lezzeti ise harika. Çocukluğumdan beri en sevdiğim tatlıdır kendileri. Malesef her zaman bulunmuyor. Benim gibi güllaçseverleri de düşünmeli ve hep satışta bulundurmalı.


Malzemeler :
  • 1 litre süt
  • 6-7 yaprak güllaç
  • 1,5 su bardağı şeker
  • yarım paket vanilya
  • 2-3 damla gülsuyu
Hazırlanması :
  1. Süt ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve gülsuyunu ilave ediyoruz. Ve sütün ılık hale gelmesini bekliyoruz.
  2. Borcama  güllaç yaprağının parlak kısmı üst tarafa gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Üzerini ılıyan sütle ıslatıyoruz. Tekrar güllaç yaprağı ve sütle, tüm güllaç yaprakları bitene kadar işlem devam ediyor.
  3. Güllaç yaprakları bittiğinde kalan sütü güllacın üzerine döküyoruz.
  4. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra, üzerini ceviz, badem veya fıstıkla süsleyerek servis edebiliriz.

Not : Ölçüler yukarıdaki resimde görünen kare borcam tepsiye göredir.


Afiyet olsun...

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Bisküvili Parfe

Tam da bu sıcak yaz ayları için, pratik bir tarif. Hazırlaması yaklaşık 5-10 dakika sürüyor. Uzun olan kısmı;  buzlukta 2-3 saat donmasını beklemek. Bizde bu süre biraz daha uzuyor. Çünkü pastanın yapımında bana yardım eden ufaklıklar, donup donmadığını kontrol etmek için sürekli buzdolabını açtığından, buzluğumuzun üstün bir performans sarfetmesi gerekiyor. İşte dondurma kıvamında pastamız;



Malzemeler :
  • 2 poşet toz kremşanti
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1,5 bardak süt
Üzeri için :
  • Yarım paket çikolata sosu
  • 1,5 bardak  süt
Hazırlanması :
  1. 2 paket kremşanti ve 1,5 bardak sütü derin bir kapta çırpıyoruz.
  2. Kremşantinin içine kakaolu bisküvileri, elimizle küçük parçalara kırarak, ekliyoruz.
  3. Bu karşımı kare borcam tepsiye yayıyoruz.Ve buzdolabının dipfriz bölümüne kaldırıyoruz.
  4. Küçük bir tencerede çikolata sosunu pişiriyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca buzluktaki karışımın üzerine döküyoruz.
  5. 2-3 saat buzlukta donduktan sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...

Not : Diğer tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.

12 Temmuz 2012 Perşembe

Ayakkabı-Terlik Çantası

Geçen sene kendim için yapmıştım bu çantayı. Ayakkabı-terlik taşımak için kullanıyorum. Kumaş olarak, kırmızıyı çok sevdiğim için, kırmızı kadife kumaş, çanta sapı olarak da zincir kullandım. Üzerine de metal aksesuarlar ve püsküller  diktim. İşte çantam;



Çevremdekilerden güzel tepkiler alınca, farklı tasarım ve renklerle önce aile fertlerine, sonra da hayır işleri için kermese yaptım.

Bunu ablam için yaptım. Yapımında; yine metal aksesuarlar, inciler, püsküller ve sarı simli kordon kullandım. 



Ve bu da kardeşimin ki ;








7 Temmuz 2012 Cumartesi

Şapkadaki Değişim

Oğlumun küçülen şapkasını, kızımın kullanması için üzerine küçük dokunuşlar yaptım. Değişiklikler için özellikle, kızımın çok sevdiği pembe rengi seçtim. Şapkanın üzerine, pembe kurdela ile minik çiçekler ve pembe kalp şeklinde boncuklar diktim. Kızım çok beğendi. Hatta bütün bu işlemleri o uyurken yaptığım için görmedi. Kendisine yeni şapka aldığımı zannetti. 'Anne bunu ne zaman aldın?' diye şaşırdı kuzucuğum.

Öncesi



Sonrası




4 Temmuz 2012 Çarşamba

Kutu Kaplama 2

Bu, benim ilk kutu kaplama deneyimimdi. Kendileri, ben kaplamaya karar vermeden önce bir ayakkabı kutusuydu. Herhangi bir şeyi yapmaya karar verdiğim an, hemen işe koyulmalıyım. Yoksa, aradan biraz zaman geçince, elim zor gidiyor tasarladığım şeyleri yapmaya. İşte bu kutuyu da; karar verdiğim an, elimdeki malzemeleri kullanarak yapmıştım.



Kutuyu, slikon tabancasını kullanarak önce elyafla, sonra kumaşla kapladım. Yan taraflarına dantel geçirdim. Üstüne dantel ve kurdela ile çiçek yaptım. Biraz inci ve gri simli kordon ile tamamladım.

Burada da kapladığım diğer kutumu görebilirsiniz.