10 Şubat 2012 Cuma

Maklube


Merhabalar;
Bu ilk postumda sizlerle maklube tarifi paylaşmak istedim. Maklubenin çok çeşitleri olmakla beraber kelime anlamı "kalb olmuş" yani bir manada da "ters dönmüş" demektir. Arap ülkelerinde yaygın olarak patlıcan, dolmalık fıstık, badem ve kuzu eti ile yapılır. O şekli ile de paylaşmak istiyorum. 

Gelelim malzeme listemize;

  • 150 - 200 gr kuşbaşı et
  • 2 bardak pirinç
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patlıcan
  • sıvıyağ ve tereyağ

Et 3 bardak suyla beraber düdüklü tencereye alınır. Onlar pişerken patatesler ve patlıcanlar küp küp, havuçlar ise halka şeklinde doğranıp kızartılıp havlu kağıt üzerine alınır. 


Diğer bir tencerede pirinc tereyağ ile kavrulup üzerine 3 bardak sıcak et suyu ilave edilir. Etin suyu azalmışsa normal su ile tamamlayabiliriz.Tuzu atılıp, kapağı kapatılıp, kısık ateşte pişirilir. 

Büyükçe derin bir kasenin tabanına etler dizilir.Biraz tuz serpilir.Üzerine kızartmalar döşenir. Ve en son olarak pişirdiğimiz pilav üzerine ilave edilip kaşıkla biraz  sıkılaştırılır. Geniş bir servis tabağına ters çevirilir. Salata ve yoğurt ile servis edilir.

Afiyet olsun.

2 yorum: